Naučnici utvrdili tačan broj CARSKIH PINGVINA NA ANTARKTIKU: Cifra će VAS IZNENADITI

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2020, 15:52

Naučnici utvrdili tačan broj CARSKIH PINGVINA NA ANTARKTIKU: Cifra će VAS IZNENADITI

Ova vrsta nastanjuje zabačene predele

Britanski naučnici potvrdili su da su kolonije carskih pingvina na Antarktiku brojnije nego što se smatralo. Lepe vesti dolaze na osnovu satelitskih snimaka.

Nove cifre, objavili su u novoj studiji, naučnici iz Britanskog antarktičkog istraživačkog centra.

Prebrojali su 61 koloniju carskih pingvina, 11 više nego sto se ranije smatralo da ih ima.

Do takvih ohrabrujućih rezultata, istraživači su došli >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << uz pomoć snimaka Evropskog Sentinel-2 satelita koji se koristi za snimanje promena na ledu.

Inače, carski pingvin pari se i nastanjuje zabačene predele, gde temperatura može da bude i do minus 50 stepeni Celzijusa.

Geograf i jedan od autora studije Piter Fritvel, nove podatke je definisao kao dobru vest, ali je ipak dodao da su nove kolonije pingvina i dalje male po broju jedinki.

Stručnjaci upozoravaju da, zbog globalnog zagrevanja, do kraja 21. veka, broj pingvina može da se smanji za čak 30 odsto.

KITOVI SNIMLJENI U JADRANSKOM MORU "Kao da je šleper izronio iz vode" (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.