Naučnici pratili ljude iz Italije koju su preživeli koronu: ŠOKANTNO OTKRIĆE, 1 od 10 pacijenata suočava se sa ovim

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2020, 08:20

Naučnici pratili ljude iz Italije koju su preživeli koronu: ŠOKANTNO OTKRIĆE, "1 od 10 pacijenata suočava se sa ovim"

Rezultati kažu da je 55 učesnika prijavilo da im se čulo mirisa potpuno oporavilo, 46 je prijavilo da se donekle oporavilo, a kod 12 njih je situacija bila ista ili čak i gora.

Jedan od najčešćih i najranijih simptoma korona virusa je anosmija, odnosno gubitak čula mirisa, a zdravstveni eksperti sada imaju novu zastrašujuću pretpostavku.

Pored konstantnog kašlja i temperature, jedna od prvih indikacija Kovida-19 jeste gubitak čula mirisa, a najnovija istraživanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kažu da jedan od 10 pacijenata koji ovo iskuse, neće povratiti ovo čulo.

Istraživači su, naime, sakupili podatke italijanskih pacijenata i ustanovili da je 49 odsto njih u potpunosti povratilo čulo mirisa, 40 odsto je prijavilo da se čulo donekle vratilo a 10 odsto je prijavilo da nema poboljšanja.

Ovo istraživanje sprovedeno je nad 187 Italijana koji su imali virus, ali nisu zadržani u bolnici. Ispitivani su odmah nakon što su dobili dijagnozu, a onda i mesec dana kasnije.

Takođe, naučnici su primetili da je onima kojima su simptomi bili gori trebalo i više vremena da se oporave.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.