Nastavnik heroj - sprečio masakr u školi, spasao decu i teško ranjen

Izvor: Prva.rs, 26.Maj.2018, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavnik heroj - sprečio masakr u školi, spasao decu i teško ranjen

Neimenovani učenik je u petak ujutru je ušao u učionicu za vreme kontrolnog zadatka noseći u rukama dva pištolja, nakon što je prethodno zamolio da izađe sa časa. U pucnjavi su ranjeni jedan učenik i nastavnik Simen koji je napadača oborio.
Simen je na taj način sprečio naoružanog učenika da napravi masakr. Operisan je i u dobrom je stanju.
Lokalni mediji kontaktirali su Simenovog brata Džeremija koji živi u Arizoni i koji je za "Indijanapolis star" kazao da je Džejson >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << nakon pucnjave bio u svesnom stanju i da je razgovarao sa suprugom, kazavši joj da je "ok", prenosi AP.
Prema njegovim rečima, Simen je igrao američki fudbal dok je studirao na Univerzitetu južnog Ilinoisa i to na "difenziv enda", tj. obrambenog igrača čiji je zadatak da juri protivničkog kvoterbeka.
Osim toga, on je istakao da je njegov brat osoba koja nikada ne bi pobegla od gužve.
Učenik sedmog razreda Itan Stounbrejker ispričao je da je Simen verovatno sprečio veće posledice tako što se suprotstavio napadaču.
"Nastavnik je odmah potrčao ka njemu, izbio mu pištolj iz ruke i oborio ga na pod. Da nije bilo njega, sigurno bi među nama bilo još ranjenih", kazao je Stounbrejker.

Vlasti veruju da je napadač delovao sam, ali nisu pružili više informacija.
Na objavljenom snimku iz helikoptera prikazani su učenici kako izlaze iz škole i ulaze u autobus.
AP podseća da se pre nedelju dana se u Santa Feu u Teksasu dogodio napad na školu u kojem je ubijeno osam učenika i dvoje nastavnika.
Osim toga, u poslednjih nekoliko godina u SAD viđeno je više pucnjava u školama u kojima je život izgubilo dosta dece.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.