Izvor: Beta, 26.Maj.2014, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljeno saslušanje osumnjičenih u slučaju Galenika

BEOGRAD, 26. maja 2014. (Beta) - U Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu i dalje traje saslušanje osmoro osumnjičenih za malverzacije u državnoj fabrici lekova "Galenika", rekao je u ponedeljak tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

"Svi osumnjičeni su tokom jučerašnjeg saslušanja iznosili odbranu, dakle niko se nije branio ćutanjem. Po završetku istrage ćemo se oglasiti u vezi s daljim sprovodjenjem istrage i eventualnim predlogom za produžetak >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << pritvora", rekao je Radisavljević agenciji Beta.

U nedelju, 25. maja, privedeni su bivši predsednik Upravnog odbora "Galenike" i bivši direktor Socijalističke partije Srbije Dejan Backović, bivši generalni direktor Privrednog društva "Galenika" Nenad Ognjenović i pomoćnik generalnog direktora za ekonomske poslove u "Galenici" Dragan Šebrek.

Privedeni su i bivši generalni direktor i predsednik Upravnog odbora "Velefarma" Dragoljub Vučićević, direktor Direkcije razvoja i strateškog marketinga "Velefarma" Rade Lazarević, direktor i ovlašćeni zastupnik "Velefarma" Momir Vuković, kao i rukovodilac upravljanja finansijskim sredstvima i direktor računovodstva u Privrednom društvu "Velefarm", Ljubica Kapor i Tatjana Vučetić.

Kako je saopšteno, za direktorom Direkcije finansijskih poslova "Velefarma" Miroslavom Milovanovićem policija intenzivno traga.

Privedeni rukovodioci dva preduzeća terete se da su "Galeniku" oštetili za 75 miliona evra.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.