Izvor: RTS, 29.Okt.2020, 13:20

Nastavljen dijalog Beograda i Prištine u Briselu

U Briselu je nastavljen dijalog između Beograda i Prištine na tehničkom nivou. Dnevni red ostao je nepromenjen. Prema najavama evropskih poslanika razgovara se o pitanju imovine i međusobnih finansijskih potraživanja.
Dijalog je u septembru došao u blokadu zbog odbijanja Prištine da razgovara o unapred dogovorenoj temi – formiranju Zajednice srpskih opština, dok je s druge strane Beograd stavio na znanje da će na svim narednim sastancima insistirati >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na primeni ovog sporazuma.

Miroslav Lajčak je konstatovao tada da je prištinska delegacija izgubila mandat da razgovara o ZSO, a u međuvremenu je nakon poseta Beogradu i Prištini rekao da je Zajednica srpskih opština međunarodna obaveza Prištine i da će morati da bude deo konačnog sporazuma o normalizaciji odnosa dve strane.
Šef evropske diplomatije Žozep Borelj nedavno je ocenio da bi taj sporazum mogao da bude postignut za nekoliko meseci ako obe strane bude pregovarale u dobroj meri.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U Briselu nastavljen tehnički dijalog Beograda i Prištine

Izvor: VOA, 29.Okt.2020

U Briselu je nastavljen dijalog između Beograda i Prištine na tehničkom nivou, prenosi Fonet. Direktor Kancelarije za KIM Petar Petković izjavio je da je delegacija Beograda ponovo pokrenula pitanje formiranja Zajednice srpskih opština i primene Briselskog sporazuma. Teme razgovora su bile i...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.