Mamić ipak došao u sud pa napravio incident

Izvor: B92, 01.Sep.2017, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mamić ipak došao u sud pa napravio incident

Osijek -- Prvi čovek fudbalskog kluba Dinamo Zdravko Mamić napustio sudnicu Županijskog suda u Osijeku, gde se odvija suđenje njemu i njegovim saradnicima.

Mamić je, kako prenose hrvatski mediji, sudnicu napustio nakon što je izazvao incident zamerajući sudu da utiče na svedoke. "Hoćete li mi mi se najest džigerice, utičete na svedoke", rekao je Mamić i izašao.

U osiječkom Županijskom sudu danas je nastavljeno suđenje Zdravku Mamiću i njegovim saradnicim, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bratu Zdravku, direktoru HNS-a i bivšem dugogodišnjem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću i preduzetniku Milanu Pernaru.

USKOK ih optužuje da su putem transfera igrača iz gradskog kuba Dinamo ukrali 116 milna kuna i oštetili državni budžet za barem 12,2 miliona kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

Svedoci su fudbaleri Dejan Lovren, uz Luku Modrića, koji je jedan od ključnih svjedoka. Lovren je u iskazu USKOK-u rekao da je sporni aneks potpisao tokom 2009., sada pred sudom kaze da je aneks potpisao bitno pje 2009, preneli su hrvatski mediji.

Pošto je utvrđeno da je Lovren bitno odstupio od prvobitnog iskaza i nakon iskaza Lovrenovog oca Saše, Zdravko Mamić je izazvao incident u sudnici i otkazao punomoć dotadašnjim braniteljima Jadranki Sloković i Čedi Prodanoviću. On je izbačen iz sudnice, a rasprava je odložena.

Inače, zbog nedavnog oružanog napada na Mamića, koji je tom prilikom ranjen u nogu, njega su obezbeđivali pripadnici zagrebačke i osiječke policije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mamić izazvao incident pa napustio sudnicu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2017

Prvi čovek fudbalskog kluba Dinamo Zdravko Mamić napustio je sudnicu Županijskog suda u Osijeku, gde je nastavljeno suđenje njemu i njegovim saradnicima, a ročište je odloženo...Mamić je, kako prenose hrvatski mediji, sudnicu napustio nakon što je izazvao incident zamerajući sudu da utiče...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.