Marinika Tepić traži zabranu SRS, radikali dobacivali

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Apr.2018, 03:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marinika Tepić traži zabranu SRS, radikali dobacivali

Poslanica Nove stranke Marinika Tepić danas je uputila pitanje republičkom tužiocu Zagorki Dolovac kada će pred Ustavnim sudom inicirati zabranu rada Srpske radikalne stranke(SRS), čiji je predsednik Vojislav Šeešlj osuđen u Haškom sudu na deset godina zatvora zbog ratnih zločina.

Šešelj negira presudu i izjavljuje da će svoje postupke ponoviti, rekla je Tepić na početku sednice Skupštine Srbije, koristeći pravo poslanika da četvrtkom postavljaju pitanja članovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vlade.

Tepić je u trenutku kada se čuo žagor rekla da neće prestati da govori, "bez obzira na uvrede i pretnje koje joj upućuje Šešelj".

Ona je istakla da ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministarka pravde Nela Kuburović treba da odgovore da li Dolovac uopšte postoji, s obzirom da ne reaguje.

Poslanik Demokratske stranke Radoslav Milojičić je pozvao predsedavajućeg skupštine Veroljuba Arsića, iz Srpske napredene stranke, da reaguje, jer je Šešelj "najgunusnijim uvredama pretio poslanici Tepić"

Molimo smo vas da ragujete, imamo snimak svega šta se desilo, rekao je Milojičić, praćen komentarima Šešelja.

Milojičić je upitao Arsića kako bi se osećao da je neko njegovu ćerku vređao onako kako je Šešelj vređao Tepić.

Ni vi, ni Maja Gojković ne reagujete na takvo ponašanje, imajte kičmu pa to uradite, rekao je Milojičić.

Milojičić je kazao da će Demokratska stranka i građani zabraniti skup Šešelja u Hrtkovicima, ako to ne učini policija.

Nećemo tamo održati skup, ali ćemo se organizovati da zaštitimo ljude od onih koji su ih jednom već terali sa njihovih ognjišta, rekao je Milojičić.

Šešelj je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije nešto kasnije rekao da se SRS žalila na zabranu skupa u Hrtkovcima, navodeći da će njeni članovi krenuti tamo, a ako "naiđu na kordon policije neće se tući, jer ne žele incidente, već će sesti".

Probaćemo da stignemo preko livade, pa ako uspemo - uspemo, dodao je Šešelj.

On nije želeo da kaže šta je dobacivao poslanici Tepić dok je govorila na skupštinskoj sednici, ali je dodao da je njegova uvreda bila manja od uvrede koja je ona njemu uputila.

Nema veće uvrede od one da vam kažu da ste ratni zločinac, a niste, reko je Šešelj.

Nakon što su poslanici iskoristili vreme za postavljanje pitanje, nastavljeno je zasedanje na čijem je dnevnom redu set zakona iz oblasti odbrane.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.