Nasilnik uskoro pred licem pravde? Tužilaštvo od policije tražilo da ispita slučaj silovanja Danijele Štajnfeld

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Avg.2020, 15:10

Nasilnik uskoro pred licem pravde? Tužilaštvo od policije tražilo da ispita slučaj silovanja Danijele Štajnfeld

U skladu s procedurom, policija bi ovim povodom trebalo da ispita najpre glumicu, koja prema pisanju medija, sada živi u Americi.

Više javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je od policije da prikupi potrebna obaveštenja o navodima medija da je glumicu Danijelu Štajnfeld pre nekoliko godinu silovao jedan, kako je navedeno, "moćnik iz filmske industrije".

- Tužilaštvo je reagovalo povodom tekstova objavljenih u više dnevnih listova i poslalo zahtev za prikupljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << potrebnih obaveštenja Policijskoj upravi za Beograd - precizirala je portpatolka Tužilaštva Irena Bjeloš.

Ona do sada nije objavila ime silovatelja.

Za krivično delo silovanje, u zavisnosti od načina izvršenja, propisane su kazne od najmanje dve ili pet godina zatvora, a kao maksimalne predviđene su kazne od 10, 12 i 15 godina zatvora.

Više medija je početkom sedmice prenelo izjavu glumice da ju je silovao "moćnik iz filmske industrije" pre četiri i po godine, nakon čega se ona odselila u Ameriku.

U trejleru filma "Zaceli me", koji je premijerno prikazan nedavno na festivalu u Sarajevu (održanom onlajn), na nekoliko sekundi se, prema pisanju medija, pojavljuje Danijela Štajnfeld, koja se nekom poverava preko laptopa u video-pozivu:

- Pre četiri i po godine sam preživela silovanje u Srbiji - govori Štajnfeldova, dok je s druge strane neko pita - O bože, Dani, zašto nam to nisi rekla?

Nakon toga, glumicu su podržale mnoge kolege, tražeći da obelodani i ime silovatelja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.