Nasilnik koji je vršnjaku razbio glavu ciglom ostaje u školi

Izvor: Blic, 09.Maj.2014, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nasilnik koji je vršnjaku razbio glavu ciglom ostaje u školi

Učenik F.M. (14) neće biti izbačen iz škole i nastaviće da pohađa razred i pored toga što je učeniku M.T. u ponedeljak, posle nastave, povredio glavu ciglom.

Oba dečaka će biti uključena u vaspitni rad, sa njima će raditi pedagog i psiholog. Biće uključen i Tim za zaštitu učenika od nasilja odlučila je direktorka OŠ “Branko Ćopić” Snežana Kitanović.

Na pitanje da li je učeniku F.M. mesto u školi ili vaspitnoj ustanovi, ona kaže da nije sudija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i da o tome ne može da sudi.

- Prema mom mišljenu deca nisu kriva, već škola i roditelji. Škola nema pravo da pokreće disiplinski postupak, jer se to desilo van škole - kaže Kitanović.

Međutim, sa takvom odlukom nisu saglasni roditelji povređenog dečaka, koji će tražiti da F.M. bude isključen iz škole. Juče popodne je održan sastanak kome su prisustvovala oba dečaka sa majkama.

Pročitajte još

CIGLOM U GLAVU: Tuča osnovaca ispred škole Đaci OŠ "Branko Ćopić" koji su se potukli neće biti isključeni iz škole

- Direkorka je rekla da će obojica ići na socijalni program u školi, ali ja ne pristajem na to. Razmišljam da sina 20 dana pred kraj prebacim sina u drugu školu. Nakon sastanka saznala samo od roditelja učenika koji idu sa mojim sinom u odeljenje, da je juče direktorka tražila od njih da potpišu izjavu da se incident desio dalje od škole, na šta deca nisu pristala i pozvala roditelje - priča Zorica Trajković, majka napadnutog dečaka.

U vreme sukoba školski policajac koga OŠ “Branko Ćopić” deli sa još jednom školom, bio je na bolovanju.

Njen suprug Zoran Trajković kaže da je razgovarao sa drugim roditeljima i da se i oni plaše za svoju decu.

- Nakon ove incidenta mnoga deca su se oslobodila i žalila razrednoj starešini da im je F.M. sa još nekoliko učenika pravio sačekuše ispred škole i uzimao novac. Deca su i ranije pričala da je F.M. učestvovao u nekim tučama, ali ne znam da li je to tačno - priča Trajković.

On kaže da se njegov sin ipak ne plaši i da će danas krenuti u školu, jer počinju pripreme za prijemni.

- Pratiću ga i čekaću ga ispred škole, za svaki slučaj - kaže Trajković.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.