Nasilje u Jemenu MORA DA PRESTANE: Gutereš upozorava na opasnost od gladi i poziva na prekid sukoba

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Nov.2018, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nasilje u Jemenu MORA DA PRESTANE: Gutereš upozorava na opasnost od gladi i poziva na prekid sukoba

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš upozorio je da bi Jemen mogao da se suoči s jednom od najgorih kriza gladi u više poslednjih decenija.

On je istovremeno pozvao zaraćene strane u toj zemlji da odmah obustave nasilje, preneo je AP.

LOVE KAO VUKOVI: Neverovatan snimak SNAJPERISTA Huta koji je uterao strah u kosti OKUPATORU (VIDEO)

Gutereš je rekao da sve više zemalja pomaže u stvaranju uslova da zaraćene strane shvate potrebu prekida neprijateljstava >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i angažovanja u ozbiljnim pregovorima.

On je pozvao obe strane u sukobu da prevaziđu prepreke i reše razlike putem dijaloga tokom pregovora uz posredstvo UN kasnije ovog meseca.

Potpuna obustava napada ili zatišje pred buru: Izrael se uplašio ruskih S-300 u Siriji?

Šef humanitarnih operacija UN Mark Loukok upozorio je prošle nedelje da "postoji jasna i neposredna opasnost od velike krize gladi koja bi mogla da zahvati Jemen" i ugrozi 14 miliona ljudi, što je polovina stanovništva te zemlje.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka, Jemena čitajte OVDE.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.