Nariškin: Zapadni političari da prouče pravu istoriju Rusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2021, 23:55

Nariškin: Zapadni političari da prouče pravu istoriju Rusije

Sadašnja generacija zapadnih političara mora imati na umu sudbinu njihovih predaka, "koji su pokušali da gaze po Rusiji sa oružjem u svojim rukama", i da proučava pravu istoriju koja nije ni ukrašavana ni falsifikovana, rekao je danas šef ruske obaveštajne službe Sergej Nariškin.

Na ceremoniji dodele nagrada pobednicima na ruskom takmičenju lokalnih istoričara, Nariškin, koji predsedava Istorijskim društvom Rusije, rekao je da se "svečanost odvija u drevnom gradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Dmitrovu, kog je osnovao knez Jurij Doldoruki", piše Tass.

cele Dmitrovske zemlje pamte i poljski i Napoleonovi osvajači, kao i nemački nacisti, rekao je on.

"Ali seća li se sadašnja generacija nekih zapadnih političara sudbine svojih dalekih i sasvim bliskih predaka koji su pokušavali da dođu u Rusiju sa oružjem u rukama? Hajde da im posavetujemo da veoma dobro proučavaju istoriju koja je prava, bez ikakvog ulepšavanja i još više, bez falsifikovanja", kazao je Nariškin.

On je istakao da je istorija vitalna oblast ljudskog znanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.