Naređena hitna provera svih domova za stare u Beogradu FOTO

Izvor: B92, 31.Mar.2020, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naređena hitna provera svih domova za stare u Beogradu FOTO

Beograd -- Zamenik gradonačelnika Goran Vesić dao je hitan nalog Sekretarijatu za socijalnu zaštitu da uspostavi kontakt sa svim privatnim domovima na teritoriji Beograda.

Ta naredba je doneta kako bi se dobile informacije o stanju u njima, iako je država u vanrednom stanju i iako privatni domovi za stara lica nisu u nadležnosti države.

On je to napisao na svom nalogu na Fejsbuku, nakon informacija o stanju u privatnom domu za stare "Doživeti stotu" u Zemunu, za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje kaže da su ga veoma potresle.

"Taj izveštaj će odmah biti prosleđen premijerki Brnabić sa kojom sam se čuo povodom ovog slučaja. Odmah će reagovati sve nadležne službe. Prema informacijama koje ima grad, u Beogradu ima oko 90 licenciranih domova za seniore", rekao je Vesić.

Vesić je dodao i da je prioritet zaštita starih lica, kako onih koji su u svojim kućama, tako i onih koji su domovima za seniore.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.