Napeto u Gazi: Izraelci ubili četvoro Palestinaca FOTO

Izvor: Mondo, 26.Okt.2018, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napeto u Gazi: Izraelci ubili četvoro Palestinaca FOTO

Izraelske snage otvorile su danas vatru na Palestince koji su protestovali na granici Gaze i tom prilikom ubile četvoro, a ranile najmanje 50 ljudi, rekli su palestinski zdravstveni zvaničnici.

Izraelska vojska, sa druge strane, saopštila je da je odgovorila vazdušnim udarima na tri pozicije koje pripadaju Hamasu, islamističkoj grupi koja upravlja Pojasom Gaze, prenosi Rojters.

U saopštenju se navodi da se duž granice Gaze okupilo oko 16.000 Palestinaca koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bacali granate, zapaljive bombe i kamenice na izraelske vojnike koji su odgovorili kada je bilo potrebno.

Israeli forces shot and killed 4 Palestinian protesters on the Gaza border, and injured at least 50 with live fire. At least 212 Palestinians have been killed since weekly protests to end the Gaza blockade began in March. pic.twitter.com/aIfBZUDpqB

— AJ+ (@ajplus) October 26, 2018

Palestinci protestuju duž granice od kraja marta zahtevajući okončanje izraelske blokade te teritorije i pravo na vraćanje zemlje sa koje su pobegli ili su proterani kad je Izrael osnovan 1948. godine.

Prema podacima palestinskog ministarstva zdravlja, od početka protesta izraelske snage ubile su 212 građana Gaze.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Sukobi u Gazi ne jenjavaju: Izraelci ubili četvoro Palestinaca, ranili preko 50

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2018

Izraelske snage otvorile su danas vatru na Palestince koji su protestovali na granici Gaze i tom prilikom ubile četvoro, a ranile najmanje 50 ljudi, rekli su palestinski zdravstveni zvaničnici...Izraelska vojska, sa druge strane, saopštila je da je odgovorila vazdušnim udarima na tri pozicije koje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.