Napadnut poljski ambasador u Tel Avivu, Varšava pozvala na raport izraelsku ambasadorku

Izvor: B92, 15.Maj.2019, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadnut poljski ambasador u Tel Avivu, Varšava pozvala "na raport" izraelsku ambasadorku

Dan pošto je na ulicama Tel Aviva napadnut poljski ambasador Marek Magijerovski, iz Varšave stižu najoštrije osude.

Izraelski zvaničnici su izjavili da su šokirani i pokrenuli istragu.

"Poljska snažno osuđuje ovaj ksenofobičan čin agresje. Nasilje nad diplomatama i drugim građanima ne sme da se toleriše", rekao je poljski premijer Mateuš Moravijecki.

Zbog napada na ambasadora, poljsko ministarstvo spoljnh poslova pozvalo je danas na razgovor izraelsku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ambasadorku u Varšavi Anu Azari, rekla je portparoloka ministarstva.

S druge strane, portparol ministarstva spoljnh poslova Izraela Emanuel Nahšon rekao je da se napad istražuje.

"To je najviši prioritet za nas, jer smo potpuno posvećeni bezbednosti i sigurnosti dplomata", rekao je Nahšon.

Incident se dogodio usred povećanih tenzija između Poljske i Izraela o tome kako se treba sećati Holokausta i zahtevima da Poljska plati odštetu za nekadašnju jevrejsku imovinu koju je konfiskovala nacistička Nemačka a kasnije nacionalizovao poljski komunistički režim, navodi AP.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Napadnut poljski ambasador u Izraelu, Varšava reaguje

Izvor: Vesti-online.com, 15.Maj.2019

Dan pošto je na ulicama Tel Aviva napadnut poljski ambasador Marek Magijerovski, iz Varšave stižu najoštrije osude, a izraelski zvaničnici su izrazili šok i pokrenuli istragu...- Poljska snažno osuđuje ovaj ksenofobičan čin agresje. Nasilje nad diplomatama i drugim građanima ne sme da se toleriše...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.