Napadi turskih zvaničnika su puni mržnje

Izvor: B92, 28.Okt.2020, 15:25

"Napadi turskih zvaničnika su puni mržnje"

Pariz -- Napadi turskih zvaničnika na francuski satirični list Šarli ebdo "puni su mržnje", kaže portparolka francuske vlade Gabrijel Atal.

To je bio njen komentar na konferenciji za novinare nakon što su turski zvaničnici reagovali na karikaturu na kojoj je Redžep Tajip Erdogan predstavljen u donjem vešu, kako drži konzervu pića i suknju žene u hidžabu, kojoj se pri tome vidi zadnjica.

Turski gnev zbog karikature "dolio je vatru na ulje" u odnosima između Turske i Francuske, a sve je počelo zbog crtanih filmova sa prorokom Muhamedom, zbog čega je tinejdžer odsekao glavu svom profesoru u Parizu prošle nedelje, navodi Rojters.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.