Napadač u Nici je migrant iz Tunisa koji je u Francusku stigao iz Italije

Izvor: Beta, 29.Okt.2020, 19:36

Napadač u Nici je migrant iz Tunisa koji je u Francusku stigao iz Italije

Napadač nožem koji je danas ubio tri osobe u crkvi Notr-Dam u Nici je migrant iz Tunisa koji ima 21 godinu, na italijansko ostrvo Lampeduza je došao krajem septembra, a u Francusku početkom oktobra, javila je agencija Frans pres pozivajući se na izvore bliske pravosudju. Mladi migrant se zove Brahim Ausaui, naveli su isti izvori i dodali da je na Lampeduzi krajem septembra bio u karantinu, posle čega je bio u obavezi da napusti italijansku teritoriju. U Francusku je stigao početkom oktobra. Migrant je uhapšen posle napada koji se dogodio jutros.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OTKRIVEN IDENTITET MONSTRUMA IZ NICE: Tuniškom migrantu (21) Francuska pružila utočište samo mesec dana pre masakra!

Izvor: Kurir, 29.Okt.2020

Tunižanin osumnjičen za napad nožem u Nici je 21-godišnji Brahim Oso, saopštila je francuska policija. On potiče iz sela Sidi Omar Buhažla nedaleko od Kairuana, ali odnedavno živi u gradu Sfaks, naveli su izvori iz Tunisa, prenosi Rojters.

Nastavak na Kurir...

Tunis osudio napad u Nici i otvorio istragu o napadaču

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Okt.2020

Brahim Auisaui, osumnjičeni za napad u Nici gdje su ubijene tri osobe nije bio na listi osumnjičenih militanata policije Tunisa prije nego što je napustio tu zemlju u septembru, rekao je u četvrtak, 29. oktobra, zvaničnik Ministarstva pravosuđa te afričke države Mohsen Dali. Prema njegovim riječima,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Uhapšen muškarac povezan sa napadačem iz Nice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2020, 10:31

Muškarac star 47 godina uhapšen je danas zbog sumnje da je bio u kontaktu sa napadačem koji je u četvrtak ujutru ubio tri, a povredio nekoliko osoba u Nici...To je objavila francuska BFM televizija, pozivajući se na policijske izvore...Muškarac se sumnjiči da je bio u kontaktu sa napadačem dan...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.