Napadač iz Toronta pred sudom, motiv još nepoznat

Izvor: VOA, 24.Apr.2018, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadač iz Toronta pred sudom, motiv još nepoznat

Vozač, koji je kombijem uleteo među pešake u Torontu i ubio deset osoba, izveden je pred sud, gde je optužen za ubistvo s predumišljajem i pokušaj ubistva. Kanadska policija pokušava da utvrdi motiv napada, u kojem je povređeno 15 osoba. Osumnjičeni, 25-godišnji Alek Minasijan živeo je u predgrađu Toronta, a oni koji su ga poznavali kažu da je bio "bezopasan". Ministar za javnu bezbednost Ralf Gudejl rekao je da, na osnovu dostupnih informacija, incident ne predstavlja pretnju po nacionalnu bezbednost. Reč je najgorem masovnom ubistvu u Kanadi u poslednjih više decenija i sličan je drugim smrtonosnim napadima vozilima, koje su u Sjedinjenim Državama i Evropi izveli simpatizeri Islamske države. Međutim, kanadske vlasti kažu da napad u Torontu, po svemu sudeći, nije povezan sa terorizmom. Prema izjavama očevidaca, Minasijan je kombijem udarao jednog po jednog pešaka, bez namere da se zaustavi. Ubrzo je priveden, bez incidenta, saopštila je policija. Policajac koji je priveo Minasijana pozdravljen je zbog mirnog hapšenja iako je osumnjičeni vikao "ubij me" i tvrdio da ima pištolj. Premijer Džastin Trudo pozvao je u utorak sve Kanađane da ujedinjeni stanu uz Toronto. "Kao Kanađani, ne možemo da biramo da živimo u strahu svaki dan. Moramo da se usredsredimo na ono što možemo da uradimo i da se pobrinemo da Kanađani budu bezbedni, i istovremeno da ostanemo privrženi svojim slobodama i principima", poručio je Trudo.   

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OPTUŽEN PO 10 TAČAKA ZA UBISTVO Napadač iz Toronta početkom maja ponovo pred sudijom

Izvor: Blic, 24.Apr.2018

Aleks Minasijan (25), koji je kombijem ubio 10 osoba, a 15 ranio u kanadskom gradu Torontu, optužen je po 10 tačaka za ubistvo sa predumišljajem.

Nastavak na Blic...

(VIDEO) NAPRAVIO MASAKR JER JE BIO ZAGOREO? Šifrovana poruka manijaka iz Toronta otkriva motiv napada!

Izvor: Kurir, 25.Apr.2018, 10:45

Nedugo pre nego što je kombi pokosio veliki broj ljudi u Torontu, pri čemu je ubio 10 i povredio 14 slučajnih prolaznika, na Fejsbuku se pojavio vrlo kratak post  Aleka Minasiana, osumnjičenog za napad.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.