Napad u Maliju, 17 mrtvih

Izvor: B92, 28.Jul.2018, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad u Maliju, 17 mrtvih

U napadu pripisanom lovcima u centralnom delu Malija poginulo je danas 17 osoba, saopštili su izvori bliski malijskim snagama bezbednosti.

"U napadu naoružanih muškaraca stradalo je 17 civila", naveli su ti izvori i dodali da se napad dogodio kod grada Djene u centralnom delu Malija.

Pored toga napada, ekipa izbornog štaba kandidata opozicije na predsedničkim izborima zakazanim u nedelju, opljačkana je na seveozapadu zemlje.

Misija UN u Maliju registrovala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je od početka godine najmanje 289 napada između etničkih zajednica.

Zajednica Fulani redovno osuđuje napade na njih u ime borbe protiv terorizma i često je meta napada naoružanih lovaca. Fulani su tradicionalno nomadi koji se bave stočarstvom i trgovinom.

U Maliju se inače od 2013. godine nalazi mirovna misija UN u kojoj ima 12.500 vojnika i policajaca.

Istovremeno s tom misijom, Francuska od 2013. godine predvodi vojnu akciju uz pomoć oružanih snaga Malija protiv borbenih grupa ekstremističkih organizacija koje su zavladale područjima na severu te zemlje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.