Napad na zatvor u Nigeriji; pobeglo više desetina osuđenika

Izvor: B92, 23.Okt.2021, 12:16

Napad na zatvor u Nigeriji; pobeglo više desetina osuđenika

Lagos -- Naoružani napadači napali su kasno sinoć zatvor na jugozapadu Nigerije i tom prilikom su omogućili bekstvo više desetina zatvorenika.

Ovo je treći takav napad u ovoj najmnogoljudnijoj zemlji zapadne Afrike koji izaziva sve veću zabrinutost i sumnje u bezbednost zatvorskih ustanova u Nigeriji, prenosi AP.

Na sličan način je u proteklih godinu dana napadnuto nekoliko bezbednosnih objekata u Nigeriji, najviše policijskih stanica. Olanrevadžu Andžorin, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << portparol zatvora Ojo, u istoimenoj nigerijskoj državi, potvrdio je da su naoružani napadači kasno sinoć izveli napad na zatvorski objekat i da je započela istraga o tom incidentu koja će otkriti punu dimenziju štete.

"Ne mogu da utvrdim broj ljudi koji su pobegli ili su uhvaćeni, ali mogu da potvrdim da je ojačan bezbednosni obruč oko zatvora i u gradu", izjavi je danas portparol zatvora Ojo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napad u Nigeriji, pobjegla desetina zatvorenika

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Okt.2021

LAGOS - Naoružani napadači napali su kasno sinoć zatvor na jugozapadu Nigerije i tom prilikom su omogućili bjekstvo više desetina zatvorenika.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Iz zatvora u Nigeriji pobeglo 575 zatvorenika

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2021

Naoružani napadači upali su danas u jedan zatvor na jugozapadu Nigerije i oslobodili oko 575 zatvorenika, saopštile su tamošnje vlasti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.