Napad na Saudijsku Arabiju legitimna odbrana

Izvor: B92, 16.Sep.2019, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Napad na Saudijsku Arabiju legitimna odbrana"

Teheran -- Iranski predsednik Hasan Rohani rekao je danas da je nedavni napad dronovima na saudijska naftna postrojenja bio "legitimna odbrana i kontranapad".

On smatra da je to legitimna odbrana i kontranapad na rat koji koalicija pod vođstvom Rijada vodi u Jemenu.

Iranska televizija je prenela Rohanijevu izjavu novinarima u Ankari, gde se on nalazi na samitu s predsednicima Rusije i Turske.

"U vezi sa napadom dronovima, koren tog problema je u invaziji na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jemen. Oni svakodnevno bombarduju Jemen", naveo je iranski predsednik.

Odgovornost za napad dronovima u subotu ujutru su preuzeli jemenski šiitski pobunjenici, iako u jednom delu međunarodne zajednice postoji sumnja da su dronovi poslati iz Jemena.

Saudijska Arabija i njeni saveznici intervenišu u Jemenu od proleća 2015.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rohani: Napad na Saudijsku Arabiju legitimna odbrana

Izvor: Beta, 16.Sep.2019

Iranski predsednik Hasan Rohani rekao je danas da je nedavni napad dronovima na saudijska naftna postrojenja bio "legitimna odbrana i kontranapad" na rat koji koalicija pod vodjstvom Rijada vodi u Jemenu.Iranska televizija je prenela Rohanijevu izjavu novinarima u Ankari, gde se on nalazi na samitu s...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.