Nakon više od 10  godina održana „Konvencija bioskopskih prikazivača i distributera Srbije” u Beogradu

Izvor: Prva.rs, 03.Mar.2017, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon više od 10 godina održana „Konvencija bioskopskih prikazivača i distributera Srbije” u Beogradu

Konvenciji, koja je održana u periodu od 2. do 3. marta, prisustvovali su predstavnici bioskopa širom Srbije, kao i zastupnici bioskopske opreme, filmski distributeri, predstavnici Ministarstva za kulturu, Privredne komore Srbije i fondova koji podržavaju i subvencionišu rad i program bioskopa.
Cilj ove konvencije bilo je pokretanje tema koje su na našim prostorima već duži niz godina zanemarene, a tiču se razvoja bioskopske mreže i digitalizacije. Srbija je jedina zemlja u regionu >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << i šire u kojoj još uvek nije započet proces digitalizacije bioskopa, usled čega je veliki broj građana manjih sredina lišen bioskopa, kao jedne od retkih kulturnih i zabavnih institucija koja je otvorena tokom cele godine, već je ovo ostala privilegija isključivo stanovnika većih gradova.
Jedini način prikazivanja filmova u budućnosti, koja je već aktuelna, jeste digitalna kopija i distribucija koja zahteva i digitalne projektore. Prema rečima osnivača i direktora distributerske kuće „MCF MegaCom Film”, Igora Stankovića, Srbija nažalost nije pratila trend digitalizacije bioskopskih dvorana, kao što su to uradile druge zemlje u našem bliskom okruženju. Razlog za to je nepostojanje organizovanog nastupa ka rešenju ovog problema koji u bliskoj budućnosti, inicijativom i podrškom institucija, mora biti trajno rešen, što će ujedno dovesti do toga da Srbija postane zemlja otvorenih bioskopa.

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

POSLE 10 GODINA: Održana Konvencija bioskopskih prikazivača

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2017

Cilj ove konvencije bilo je pokretanje tema koje su na našim prostorima već duži niz godina zanemarene, a tiču se razvoja bioskopske mreže i digitalizacije..Na incijativu distributerske kuće MCF MegaCom Film u sklopu ovogodišnjeg FEST Forwarda, Filmski centar Srbije po prvi put nakon deset godina...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.