Nakon rezultata, predsednik Srpske liste rekao da je to pobeda srpskog naroda na KiM

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Nov.2017, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon rezultata, predsednik Srpske liste rekao da je to pobeda srpskog naroda na KiM

Srpski narod je izabrao da ih u naredne četiri godine vode kandidati Srpske liste

Predsednik Srpske liste Goran Rakić je večeras, nakon objavljivanja preliminarnih rezultata lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji, ocenio da je pobeda Srpske liste pobeda srpskog naroda na KiM, ali i pobeda kojom se nastavlja mudra i državnička politika Vlade Srbije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića na KiM.

Održan drugi krug lokalnih izbora na Kosovu: Birališta zatvorena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

I nakon drugog kruga izbora, i pored namere pojedinaca iz Prištine da utiču na izbor gradonačelnika u opštinama sa srpskom većinom, srpski narod je izabrao da ih u naredne četiri godine vode kandidati Srpske liste, naveo je Rakić u saopštenju.

- Pobedom na parlamentarnim izborima juna meseca, pobeda svih kandidata Srpske liste u svih 10 opština sa srpskom većinom na lokalnim izborima zaokružiće jedinstveni politički korpus Srba na Kosovu i Metohiji i još jednom pokazati snagu i jedinstvo koje smo izgradili kroz delovanje Srpske liste - istakao je Rakić.

U drugom krugu izbora za predsednike opština na Kosovu i Metohiji, u opštinama Klokot i Parteš Pasjane danas su pobedili kandidati Srpske liste, pokazuju preliminarni podaci kosovske Centralne izborne komisije sa obrađenih 100 posto glasova.

U opštini Parteš Pasjane pobedio je kandidat Srpske liste Dragan Petković sa 61,8 posto dobijenih glasova, odnosno 1.316 glasova.

U opštini Klokot slavio je kandidat Srpske liste Božidar Dejanović, koji je osvojio 52,2 odsto, odnosno 699 glasova.

U preostalih osam opština sa većinskim srpskim stanovništvom, kandidati Srpske liste pobedili su u prvom krugu lokalnih izbora, održanih 22. oktobra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.