Nakon pucnjave i pregovora vojni penzioner se predao

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Mar.2010, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon pucnjave i pregovora vojni penzioner se predao

BEOGRAD - Načelnik Policijske uprave Beograda Slobodan Vukolić izjavio je danas da je muškarac koji se naoružan zatvorio u jednom stanu na Ceraku "sam izašao iz stana, bez upotrebe prinude".

"Policija je od ponoći do 15 časova vodila uspešne iscrpljujuće pregovore i savladala ga bez sredstava prinude. Sam je sišao", kazao je Vukolić novinarima po završetku policijske akcije.

Muškarac je bio zatvoren u stanu na visokom prizemlju jedne zgrade na Ceraku, a izašao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je kroz prozor pomoću merdevina koje je postavila policija.

Prema rečima Vukolića, privedeni je odvezen kolima Hitne pomoć na dalja ispitivanja.

"Nije imao posebne zahteve tokom pregovora, sem obezbeđivanja kontakta sa nekim članovima porodice i zahteva za nekim lekovima", rekao je on. Svi detalji slučaja biće naknadno saopšteni, rekao je Vukolić.

Policija je od ponoći pregovarala sa naoružanim muškarcem koji se zatvorio u jedan stan u beogradskom naselju Cerak.

U MUP-u je agenciji Beta rečeno da je prilikom upada u stan ta osoba pucala na policiju, ali da niko nije povređen i da privedeni nije držao taoce u stanu. Stanari zgrade u Sandžačkoj ulici bili su evakuisani.

Komšije, okupljene oko zgrade, prenele su novinarima da je reč o D.B, 50-godišnjem vojnom licu u penziji.

On je, kako navode, u sredu uveče oko 22 sata u zgradi u kojoj živi na drugom spratu, počeo da viče i da preti stanarima da će ih sve pobiti.

Kada je na poziv komšija došla policija, otpočela je razmena vatre u kojoj je ispaljeno oko 30 metaka, ali niko nije povređen. Prema tvrdnji komšija, D.B. je u razmeni vatre pogođen, ali je imao pancir na sebi.

On je potom ušao u stan na visokom prizemlju, a stanari su, kada su videli da je naoružan pobegli preko terase.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.