Nakon kontramere Srbije Crna Gora se predomišlja VIDEO

Izvor: B92, 27.Maj.2020, 19:44

Nakon kontramere Srbije Crna Gora se predomišlja VIDEO

Crnogorske vlasti su nedavno objavile listu zemalja prema kojima otvaraju granicu od prvog juna, među kojima nije bilo Srbije.

Kriterijum za tu listu je bilo ne više od 25 obolelih na 100.000 stanovnika, a među državama sa kojima se otvara granica našla se i Poljska, koja ne ispunjava taj kriterijum.

Međutim, nakon kontramera koje je naša država donela, izgleda da je došlo i do promene u odluci crnogorskih vlasti.

Premijer Crne Gore izjavio je da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odluka o tome sa kojim će državama otvoriti granice biti zasnovana na epidemiološkoj situaciji i da u njoj neće biti nimalo politike.

"Naš je cilj zdravlje, a ne samo ekonomija. Moramo se otvarati, moramo razmišljati o ekonomiji, ali uvek nam u fokusu mora biti zdravlje stanovništva. Ovde ne stanuje politika, nego stanuju zdravstveni standardi. Radujemo se uspehu svake države koja ostvari taj rezultat i Crna Gora ce spremno i sa zadovoljstvom dočekati sve građane svih država u okruženju i ostalih koje budu uspele taj standard da ostvare", rekao je Marković.

On je dodao da se Srbija uspešno nosi sa epidemijom i u Vladi se nadaju da će se to desiti brže nego što standardi govore.

"U tom trenutku mi ćemo biti otvoreni za srpske državljane. Oni su, ako žele, dobrodošli u Crnu Goru", izjavio je on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.