Nakon decenije od zatvaranja počela rekonstrukcija mosta u Bačkom Monoštoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2020, 14:20

Nakon decenije od zatvaranja počela rekonstrukcija mosta u Bačkom Monoštoru

Nakon više od deset godina od kako je most Šmaguc preko kanala Dunav-Tisa-Dunav (DTD) u Bačkom Monoštoru zatvoren za prelazak, počela je njegova rekonstrukcija.

Most se gradi u skladu sa zahtevima Zavoda za zaštitu prirode, sastojaće se iz tri dela, dva nepokretna i jednog pokretnog od 13 metara koji će služiti za otvaranje u slučaju prolaska brodova, kaže se u saopštenju objavljenom na sajtu Grada Sombora.

Konstrukcija se sastoji iz 62 betonska šipa koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će biti ubušena u samo dno kanala Dunav-Tisa i gornje pokretne konstrukcije koja će biti drvena od hrastove građe, kako bi zadržao prvobitni izgled mosta koji je izgrađen 1986. godine.

Zastupnik ogranka Šumskog gazdinstva Sombor Srdan Peurača rekao je da je projekat adaptacije počeo još pre nekoliko godina i da će izgradnja mosta omogućiti bolje upravljanje ovim delom šumskog gazdinstva.

"Konačno smo ove godine završili sve do kraja i počeli sa izvođenjem radova, tako da će most dužine 62 metra biti gotov do kraja septembra meseca ove godine. Prvenstveno će da služi za potrebe Šumskog gazdinstva, kako bi izvršili 'otvaranje' šuma koje se nalaze sa druge strane Dunav-Tise, ali takođe i za lokalno stanovništvo koje preko puta ima svoje vikend naselje", rekao je Peurača.

Investitor radova je Javno preduzeće "Vojvodina šume", a vrednost je 37 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.