Nakon brojnih kritika, Indija popušta restrikcije u Kašmiru! UKIDAJU POLICIJSKI ČAS!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2019, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon brojnih kritika, Indija popušta restrikcije u Kašmiru! UKIDAJU POLICIJSKI ČAS!

Indija sprovodi ukidanje autonomije u većinski muslimanskom Kašmiru!

Indija će u narednim danima ukinuti ograničenja slobode kretanja i komunikacije u Kašmiru, objavila je indijska vlada, odgovarajući na kritike o preteranim restrikcijama u tom regionu.

U Kašmiru su ovog meseca prekinute telefonske i internetske veze, pre nego što je Nju Delhi odlučio da ukine autonomiju tog većinski muslimanskog regiona, prenosi Hina.

Podseća se da je Nju Delhi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << povukao član 340. indijskog ustava koji je Kashmiru jamčio autonomiju u svim pitanjima osim spoljne politike, odbrane i komunikacija.

Restrikcije u Kašmirskoj dolini, gde živi oko sedam miliona ljudi i na koju prava polaže i susedni Pakistan, izazvale su niz kritika, a indijski vrhovni sud u petak je saslušao urednicu novina koja je zatražila vraćanje komunikacijskih veza kako bi novinari mogli da rade.

UNIŠTAVALI GRADOVE, UKINULI LETO: Ovo su posledice najvećih vulkanskih erupcija na svetu (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.