Nakon 19 godina od UBISTVA u Interkontinentalu osvanula ČITULJA I OPROŠTAJ OD ARKANA: Komandantu...! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2019, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon 19 godina od UBISTVA u Interkontinentalu osvanula ČITULJA I OPROŠTAJ OD ARKANA: "Komandantu..."! (FOTO)

Prošlo je 19 godina, a ubistvo Željka Ražnatovića Arkana i dalje jednako intrigira javnost

Željko Ražnatović Arkan (1952-2000) ubijen je 15. januara 2000. godine u holu beogradskog hotela "Interkontinental".

Napadači su ga pogodili sa tri hica u glavu, a tada su ubijeni i njegov telohranitelj Milenko Mandić Manda (1956) i pukovnik Dragan Garić (1953). Za ubistvo Ražnatovića, Okružni sud u Beogradu je 9. oktobra 2006. godine osudio Dobrosava Gavrića, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i Milana Đurišića i Dragana Nikolića.

Dobrosav Gavrić, bivši policajac, u Srbiji je osuđen zbog tog ubistva na 35 godina, ali je uhapšen tek 2012. u Južnoafričkoj Republici.

Arkan je 11. oktobra 1990. godine osnovao paravojnu formaciju ''Srpska dobrovoljačka garda'', poznatu i po imenu "Arkanovi tigrovi" ili ''Arkanovci''. Veruje se da je u tome imao pomoć službe državne bezbednosti. Po njegovoj tvrdnji, gardu je osnovao u manastiru Pokajnica. Pored Arkana, deo garde bio je i Milorad Ulemek Legija.

Predvodio je Srpsku dobrovoljačku gardu kroz ratove u Jugoslaviji i nosio je zvanje ''komandant'', a koliko je bio cenjen i poštovan među pripadnicima SDG govori i čitulja koja je jutros osvanula u jednom dnevnom listu. Nakon Arkkanovog ubistva u javnosti je bila zastupljena misao da garda više ne postoji, ali je upravo Legija to demantovao i potvrdio da nikada nije prestala da postoji.

"Arkanovi tigrovi" napisali su samo: Komandantu Srpske dobrovoljačke garde - njegova Srpska dobrovoljačka garda.

Željko Ražnatović Arkan bio je i muž poznate srpske pevačice Svetlane Cece Ražnatović, sa kojom ima dvoje dece, Anastasiju i Veljka Ražnatovića.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.