Najveći sajbernapad na prištinske institucije

Izvor: B92, 07.Dec.2018, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Najveći sajbernapad na prištinske institucije"

Prištinski mediji su izvestili o najvećem sajbernapadu na privremene prištinske institucije za koje se tvrdi da su došli iz Srbije, BiH i dela Makedonije.

Gazeta ekspres onlajn piše da je vlada tzv. Kosova zatražila od američke Amasade u Prištini da ih informiše o ovom navodno velikom hakerskom napadu, dok Koha prenosi izjavu direktora Agencije za informaciono društvo Kujtima Gašija, koji kaže da je to bio samo bezuspešni pokušaj napada, koji je uspešno sprečen. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Danas je došlo do sajbernapada na elektronske adrese kosovskih institucija. Napadnute su i adrese diplomatskih misija. Napad je došao iz Srbije, Bosne i Hercegovine i dela Makedonije. Svi ovi napadi su sprečeni", rekao je Gaši i dodao da nije naneta nikakva šteta.

Gaši je rekao i da je navodni cilj tog napada bio bezuspešni pokušaj blokade elektronske pošte prištinskih institucija.

"Nijedan elektronski sistem kosovskih institucija nije preuzet pod kontrolu. Za sada nema razloga za brigu. Ovo je masovni napad, direktno od nepoznatih osoba i dolazi uglavnom iz Srbije i Bosne i Hercegovine", rekao je on za Kohu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Priština optužila BiH i Srbiju za hakerske napade

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Dec.2018

PRIŠTINA - Prištinski mediji su danas izvijestili o navodno najvećem sajber-napadu na prištinske institucije za koje se tvrdi da su došli iz Srbije, BiH i dijela Makedonije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.