Najveći rival Netanjahua odbio uslove za formiranje vlade jedinstva

Izvor: B92, 27.Sep.2019, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveći rival Netanjahua odbio uslove za formiranje vlade jedinstva

Jerusalim -- Najveći rival partije Benjamina Netanjahua, Savez partija, koje predvodi Beni Ganc, saopštio je da je odbio njegove zahteve da obrazuje vladu jedinstva.

Predlog konzervativne partije Likud izraelskog premijera Benjamina Netanjahua, savez partija centra Plavo-belo Benija Ganca, odbio je njegove zahteve da se obrazuje vlada jedinstva pod njegovim rukovodstvom koja bi uključila njegove desničarske u ultraortodoksne saveznike.

Centristički savez Plavo-belo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je posle razgovora sa Likudom naveo da je "od početka jasno rekao" da će odbiti uslove premijera, ocenivši da imaju za cilj da "uvuku" Izrael u treće izbore ove godine "u skladu se interesima premijera".

Savez Plavo-belo, koji predvodi bivši načelnik izraelskog Generalštaba, osvojio je najviše poslaničkih mesta, 33, jedno više od Likuda na izborima održanim 17. septembra.

Nijedna partija, međutim, nema dovoljno podrške da obrazuje većinu od 61 u parlamentu, Knesetu, sa ukupno 120 poslanika.

Osim toga, one ne mogu da se dogovore ni o sastavu vlade nacionalnog jedinstva ni o tome ko bi bio na njenom čelu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Partija Netanjahuovog rivala odbila uslove za formiranje vlade jedinstva

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Sep.2019

Najveći rival konzervativne partije Likud izraelskog premijera Benjamina Netanjahua, savez partija centra Plavo belo Benija Ganca, saopštila je danas da odbija njegove zahteve da je obrazuje vlada jedinstva pod njegovom rukovodstvom koja bi uključila njegove desničarske u utraortodoksne saveznike...Centristički...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.