Najveće fabrike u Smederevu i Pančevu redovno plaćaju ekološku taksu

Izvor: RTS, 17.Apr.2018, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveće fabrike u Smederevu i Pančevu redovno plaćaju ekološku taksu

Smederevska Železara i druge velike fabrike u industrijskoj zoni u zakonskom roku uplatile ekološku taksu, koju ne plaćaju ili to čine sa zakašnjenjem uglavnom mala preduzeća. Ekolosku taksu na vreme plaćaju i tri najveće fabrike u Pančevu.
Agencija za zaštitu životne sredine sprema prekršajne prijave protiv 6.200 kompanija koje zagađuju životnu sredinu, zbog toga što do 31. marta ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nisu dostavile izveštaj na osnovu kojih im se naplaćuje ekološka taksa za prošlu godinu.

Smederevska Železara podnela je u zakonskom roku izveštaj i uplatila ekološku taksu, od koje se u gradsku kasu slilo gotovo dva miliona dinara.
Tako je i sa svim drugim većim fabrikama industrijske zone, međutim, naknadu za ekološku taksu ne plaćaju uglavnom mali preduzetnici.

Pored velikih zagađivača iz industrijske zone Smedereva, grad Pančevo takođe ima tri velike fabrike koje uredno izmiruju svoje obaveze.
Do 15. aprila ove godine u Smederevu je naplaćeno 12 miliona dinara naknade za zaštitu životne sredine, po osnovu ranijih dugovanja. A prošle godine, za ovu naknadu grad je naplatio više od 50 miliona dinara koji su iskorišćeni za monitoring vazduha, buke, zemljišta, vode, kao i za uklanjanje deponija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.