Najstarija Evropljanka prebolela kovid, uskoro puni 117godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2021, 17:23

Najstarija Evropljanka prebolela kovid, uskoro puni 117godina

Najstarija stanovnica Evrope časna sestra Andre prebolela je kovid 19 i proslaviće ove nedelje 117. rođendan.

Lusil Randon, koja je dobila ime sestra Andre kada se pridružila karoličkom humanitarnom redu 1944. godine, živi u gerontološkom centru u Tulonu na jugu Francuske.

Na testu 16. januara pokazalo se da je pozitivna na korona virus, nakon čega se izolovala od drugih štićenika doma, ali nije pokazivala nikakve simptome, prenosi Rojters.

Kada ju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je televizija BFM pitala da li se uplašila odgovorila je: "Ne, nisam se plašila jer se ne plašim da umrem. Srećna sam što sam s vama, ali bih želela da budem negde drugde, da se pridružim mom bratu, babi i dedi".

Portparol staračkog doma Sen Katrin Labur David Tavela rekao je da se ona dobro oseća.

"Smatramo da je izlečena. Smirena je i raduje se proslavi 117. rođendana u četvrtak", rekao je on.

On je rekao da će sestra Andre, koja je slepa ali puna duha, proslaviti rođendan sa malom grupom stanara doma zbog rizika od infekcije.

"Veoma je srećna", dodao je on.

Sestra Andre rođena 11. februara 1904. godine, druga je najstarija živa osoba na svetu. Najstarija je Japanka Kane Tanaka koja je 2. januara napunila 118 godina. Dvadeset najstarijih živih osoba na svetu su žene.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NAJSTARIJA EVROPLJANKA POBEDILA KORONU Uskoro puni 117 godina i prebolela je kovid

Izvor: Blic, 09.Feb.2021

Najstarija stanovnica Evrope časna sestra Andre prebolela je kovid-19 i proslaviće ove nedelje 117. rođendan.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.