Snažan tajfun u Južnoj Koreji, jedna osoba izgubila život

Izvor: B92, 07.Sep.2019, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snažan tajfun u Južnoj Koreji, jedna osoba izgubila život

Najmanje jedna osoba je poginula, a dve su povređene kada je snažan tajfun "Lingling" pogodio danas Južnu Koreju, saopštili su zvaničnici.

Tajfun je poremetio snadbevanje električnom energijom u 57.000 domaćinstava, pre nego što se okrenuo ka Severnoj Koreji. Kako prenosi Ministarstvo unutrašnjih poslova Južne Koreje, 124 letova je otkazano.

"Lingling" je pogodio ostrvo Čedžu i južne lučke gradove tokom noći, izazvavši nestanak struje i nanoseći štetu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zgradama dok se kretao prema severu, saopštilo je južnokorejsko Ministarstvo unutrašnjih poslova i bezbednosti.

Neimenovani zvaničnik rekao je za Rojters da se očekuje da će oluja proći pored Seula, prestonice Južne Koreje, a da će u Severnu Koreju stići oko 18 časova po lokalnom vremenu.

Prema mapi za praćenje oluja, koju je Korejska meteorološka uprava objavila na svom sajtu, očekuje se da će centar tajfuna preći preko severnokorejske prestonice Pjongjanga.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Snažni tajfun se obrušio na Južnu Koreju, najmanje troje poginulih

Izvor: RTS, 07.Sep.2019

Najmanje tri osobe su poginule, a najmanje 15 je hospitalizovano u jednom od najsnažnijih tajfuna koji su ikada pogodili Južnu Koreju, saopštili su zvaničnici te zemlje. Bez struje više od 161.000 domova. . Tajfun Lingling...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.