Najmanje 33 vojnika poginula, više od 20 ranjeno u bombaškom napadu u Kašmiru

Izvor: Beta, 14.Feb.2019, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 33 vojnika poginula, više od 20 ranjeno u bombaškom napadu u Kašmiru

Najmanje 33 vojnika su poginula, a oko 20 ih je ranjeno danas u napadu automobilom-bombom na vojni konvoj na glavnom putu u indijskom delu Kašmira, saopštili su zvaničnici.Zvaničnici su naveli da je lokalni kašmirski ekstremista uleteo u konvoj kombijem napunjenim eksplozivom, ciljajući autobus sa najmanje 35 vojnika.Policija navodi da se napad dogodio kod mesta Letpora u predgradju Srinagara, glavnog grada regiona oko kojeg se spore Indija i Pakistan.U eksploziji je uništen jedan autobus, a najmanje pet vozila je oštećeno.I Indija i Pakistan pretenduju na celokupnu teritoriju podeljenog Kašmira. Pobunjenici se bore protiv indijske kontrole od 1989. godine.Većina stanovnika Kašmira podržava zahtev pobunjenika da se teritorija ujedini ili pod vladavinom Pakistana ili kao nezavisna zemlja, i istovremeno učestvuju u uličnim protestima protiv indijske kontrole.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KRVOPROLIĆE U KAŠMIRU Bombaš ubio najmanje 44 osobe

Izvor: Blic, 15.Feb.2019, 00:24

U samoubilačkom napadu automobil-bombom na policijski autobus u Kašmiru poginulo je najmanje 44 ljudi, što predstavlja najsmrtonosniji napad na bezbednosne snage u poslednjih nekoliko decenija.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.