Najmanje 30 migranata utopilo se u blizini Tunisa

Izvor: B92, 10.Jun.2020, 21:08

Najmanje 30 migranata utopilo se u blizini Tunisa

U blizini tuniske obale potonuo je brod koji je prevozio migrante, a najmanje tridesetoro putnika se udavilo.

Brod se prevrnuo blizu luke Sfaks, saopštila je Nacionalna garda Tunisa. Juče je na obalu isplivalo 22 tela, uključujući 19 žena i dva deteta. Ostala tela pronađena su kako plutaju u vodi nakon što je brod potonuo, prenosi AP.

Većina žrtava je iz Obale Slonovače, sem kapetana koji je državljanin Tunisa. Prema nekim izveštajima, na brodu su bila 53 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << migranta, ali sva tela još nisu pronađena.

Agencija za izbeglice UN saopštila je da je u prva četiri meseca ove godine broj pokušaja migranata da se domognu italijanske obale veći za 150 odsto u poređenju sa prošlogodišnjim prosekom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.