Najmanje 29 poginulih u eksploziji u džamiji u Avganistanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2019, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 29 poginulih u eksploziji u džamiji u Avganistanu

Najmanje 29 ljudi je poginulo, a 100 je povređeno u eksploziji bombe u džamiji u Avganistanu tokom molitve petkom, izjavio je član provincijskog saveta Sohrab Kaderi.

"Broj žrtva bi mogao biti i veći jer pripadnici spasilačkih ekipa traže tela poginulih iz ruševina", rekao je Kaderi, preneo je Rojters.

Portparol guvernera istočne provincije Nangarhar Atahula Kogjani izjavio je ranije da među žrtvama ima dece, preneo je AP.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, a američka agencija napominje da su u ističnom Avganistanu aktivni i talibani i Islamska država.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Avganistan: Najmanje 62 poginulih u eksploziji u džamiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Okt.2019

Bilans žrtava u napadu na džamiju u Avganistanu popeo se na 62, saopštile su vlasti provincije Nangarhar na istoku zemlje. "U napadu su stradale 62 i povredjene 33 osobe", navele su vlasti. Niko nije preuzeo odgovornost za napad. Član lokalnog saveta u avganistanskoj pokrajini Nangarhar Sohrab...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Eksplozija u džamiji u Avganistanu, više od 60 mrtvih

Izvor: RTS, 18.Okt.2019

. Najmanje 62 osobe su poginule, a stotinu je povređeno u eksploziji bombe u džamiji u Avganistanu tokom molitve petkom.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.