Najmanje 12 poginulih u Venecueli od bojeve municije

Izvor: Beta, 24.Jan.2019, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 12 poginulih u Venecueli od bojeve municije

Najmanje 12 osoba poginulo je od bojeve municije tokom talasa antivladinih protesta i nereda u Venecueli, saopštila je nevladina posmatračka grupa novi bilans žrtava.Predstavnik Opservatorije socijalnog konflikta Marko Ponse naveo je danas Asošiejted presu imena poginulih.U siromašnim naseljima Karakasa noćas je treću noć zaredom bilo pljački i sukoba demonstranata i pripadnika snaga bezbednosti. Venecuela je utonula u novu fazu neizvesnosti posle jučerašnjih demonstracija na kojima je tražen odlazak socijalističkog predsednika Nikolasa Madura.Tokom jučerašnjeg protesta predsednik Kongresa Huan Gvaido proglasio se za privremenog predsednika Venecuele i kazao da je to jedini način da se okonča Madurova "diktatura".Medjunarodna organizacija za zaštitu ljudskih prava Amnesti internešenel pozvala je Madura da uvaži prava demonstranata i da momentalno ukloni iz vojske i policije sve pripadnike umešane u represiju nad gradjanima, navodi AP.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Venecuela u haosu: Dva predsednika, incidenti, 26 mrtvih

Izvor: B92, 24.Jan.2019

U neredima koji su izbili u Venecueli od ponedeljka u okviru protesta protiv vlade predsednika Nikolasa Madura stradalo je 26 osoba...To je saopštila tamošnja nevladina organizacija Opservatorija konflikta u društvu (Observatorio Venezolano de Conflictividad Social)..."Ukupno 26 osoba je ubijeno tokom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.