Najjeftiniji automobil na svetu optočen sa 80kg zlata i dijamanata

Izvor: Blic, 21.Sep.2011, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najjeftiniji automobil na svetu optočen sa 80kg zlata i dijamanata

Najjeftiniji automobil na svetu - Nano vrednosti 2500 dolara može da konkuriše za titulu najskupljeg automobila na svetu nakon što je ukrašen skupocenim draguljima.

"Najjeftiniji automobil na svetu" sada bi mogao da postane poznat kao "najskuplji automobil na svetu". Naime, indijska kompanija Tata Motors uzela je svoj stari model Nano i ukrasila ga plemenitim kovinama i dragim kamenjem.

Na ukrašavanje je potrošeno čak 80 kilograma 22 karatnog zlata i 15 kilograma >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << srebra, a u sve to utisnuto je više od 10 hiljada polu - dragog kamenja i dragulja. Tata Nano je pre tri godine, kada je izašao na tržište, proglašen najjeftinijim automobilom na svetu.

Cena mu je bila svega 2500 dolara. Zlatnu verziju Nana predstavio je Ratan Tata, predsednik kompanije, koji je najavio kako će ovaj jedinstveni primerak automobila putovati po Indiji te će biti izložen u draguljarnicama Goldplus koje su inače u vlasništvu Tate Motorsa. Automobil je nastao u svrhu obeležavanja 5000 godina izrade nakita u Indiji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.