Najbolje iz Vojvodine na sajmu u Sloveniji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2009, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolje iz Vojvodine na sajmu u Sloveniji

GORNJA RADGONA - Na pojoprivrednom sajmu AGRA u slovenačkoj Gornjoj Radgoni danas su predstavljeni najbolji vojvođanski proizvodi.

"Promocija vojvođanske privrede u Sloveniji i svetu je izuzetna važno i zbog toga je podržava i Izvršno veće Vojvodine", rekao je danas potpredsednik Veća Ištvan Pastor.

Zaštićenu robnu marku "Najbolje iz Vojvodine" ima 18 proizvoda, koje su formirali stručnjaci iz oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prema strogim kriterijumima izbora, rekla je na promociji rukovodilac projekta Marija Vujaković.

Zaštita kvaliteta je ujedno i zaštita geografskog porekla što povećava vrednost proizvoda, rekla je ona.

U projekat "Najbolje iz Vojvodine" rukovodioci projekta žele da uključe i više fermentiranih proizvoda od mesa, vino, poljoprivredne proizvode, pivo, vodu, a među potencijalnim proizvodima u projektu su i razne vrste peciva, sireva, mesa, žestokih pića i tkanina damast.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.