Najavljen rat u svemiru: Nove tenzije - Britanija udarila ni manje ni više nego na Ruse i Kineze

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2021, 18:00

Najavljen "rat" u svemiru: Nove tenzije - Britanija udarila ni manje ni više nego na Ruse i Kineze

Ovo nije prvi put da Zapad izjavljuje o opasnosti od rata u svemiru

Glavni maršal britanske avijacije Majkl Vigston smatra da su svemirske aktivnosti Rusije i Kine opasne i da mogu izazvati znatno veće posledice.

Vigston je naglasio da Kina razvija protivsatelitske tehnologije, uključujući oružje za lasersko zaslepljivanje i mehanizme za namerno radijsko ometanje. Ruski sateliti, sa svoje strane imaju karakteristike oružja i predstavljaju bezbednosnu pretnju, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dodao je on.

Osim toga, vojska je upozorila na rizik od sukoba u svemiru u budućnosti.

-Ne sumnjam da može vrlo brzo doći do toga. Ako sada ne razmislimo i ne pripremimo se za to, nećemo biti spremni u potrebno vreme - zaključio je Vigston.

Ovo nije prvi put da Zapad izjavljuje o opasnosti od „rata“ u svemiru. Ranije je šef britanskog svemirskog programa, vicemaršal Harvi Smit optužio Rusiju za sprovođenje novog ispitivanja protivsatelitskog oružja i s tim u vezi izrazio zabrinutost.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova istakla je da Vašington na taj način pokušava da opravda sopstvene planove za raspoređivanje naoružanja u svemiru.

Sve vesti iz domaćeg i stranog naoružanja pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.