Nagrade za novinare RTS-a na Medijskom forumu u Topoli

Izvor: RTS, 08.Nov.2019, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrade za novinare RTS-a na Medijskom forumu u Topoli

Na Medijskom forumu u Topoli, nagrade za medijski doprinos i profesionalizam "Dr Marko Mladenović" dobili su i novinari RTS-a.
Dopisnik iz Kraljeva Ratko Bečki nagrađen je za reportažu „Dečji sokak“, urednica Jutarnjeg programa Dušica Tasić za priču „Pavličine, selo bez ljudi“, a posebnu nagradu za doprinos borbi protiv depopulacije Branko Stanković, urednik emisije „Kvadratura kruga“.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
„Zadatak novinara jeste da priča o onome što vidi kako bi se možda nešto promenilo, kako bi možda bilo više ljudi i u selima, koja su u ovom trenutku skoro zaboravljena", kaže urednica Jutarnjeg programa RTS-a Dušica Tasić.
Naš kolega iz dopisništva u Kraljevu Ratko Bečki smatra da mediji mogu da pomognu: „Brojnim akcijama možemo da jednostavno probudimo svest kod naroda koliko je taj problem gorući, koliko je veliki i da probamo da ga rešimo.“
„Nagrada je uvek podrška, ali i obaveza, jer s obzirom na to ko nosi ime ove nagrade, to ime obavezuje i tera da se borimo i dalje, mi rečima, a država delima protiv bele kuge", kaže Branko Stanković, autor emisije „Kvadratura kruga“.
"Ove godine smo imali tu sreću da je ponuda bila takva da su se zaista nagrađeni radovi izdvojili svojim kvalitetom", ističe član žirija Aleksandar Avramović.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.