Nagrada za policajca koji je goloruk savladao razbojnika

Izvor: B92, 25.Sep.2019, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada za policajca koji je goloruk savladao razbojnika

Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova novčano nagradio pripadnika Policijske brigade Nemanju Pavlovića, koji je goloruk savladao razbojnika u Mladenovcu.

Pavlović, koji nije bio na dužnosti i nije imao kod sebe službeno oružje, u noći između 20. i 21. septembra savladao je i razoružao osumnjičenog, koji je uz pretnju pištoljem pokušao da oduzme novac od radnice u jednom ugostiteljskom objektu u Mladenovcu.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, Stefanović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je istakao da je Pavlović pokazao šta znači hrabrost, obučenost i požrtvovanost u službi, i da svojim primerom doprinosi jačanju poverenja gradjana u policiju i njihovom osećaju sigurnosti.

Naglasio je da je Pavlović u toj akciji, pored ogromne hrabrosti, pokazao značaj obuke koju je prošao, šta znači biti pripadnik posebne jedinice policije kakva je Policijska brigada i kako mladi ljudi iz policije, rizikujući svoj život, štite bezbednost gradjana Srbije.

Stefanovic je naveo da je Pavlović goloruk intervenisao protiv naoružanog razbojnika, oduzeo mu pištolj i savladao ga, čime je pokazao dobru primenu policijskih ovlašćenja u praksi.

"Želim da, još jednom, zahvalim svim ljudima iz policije koji ovakvim aktivnostima jačaju poverenje građana u policiju i čine našu zemlju sigurnom", poručio je Stefanović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.