Nagrada za izuzetnost Hemofarm fondacije dodeljena neurologu Elki Stefanovoj

Izvor: Beta, 21.Maj.2019, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada za izuzetnost Hemofarm fondacije dodeljena neurologu Elki Stefanovoj

Ovogodišnja Nagrada za izuzetnost Hemofarm fondacije dodeljena je večeras neurologu Elki Stefanovoj za doprinos izučavanju neurodegenerativnih bolesti, radu sa ljudima obolelim od demencije i razvijanju prvog Centra za poremećaje pamćenja i demencije u Srbiji i regionu, pri Kliničkom centru Srbije.Navodeći da priznanje prima u ime svih kolega sa Klinike za neurologiju, profesor doktor Elka Stefanova je kazala da je njena najveća želja da u najskorijoj budućnosti bude pronadjena terapija koja menja tok Alchajmerove i drugih neurodegenerativnih bolesti."Mi zajedno činimo tim koji je sve svoje profesionalne kapacitete i vreme stavio u službu izučavanja neurodegenerativnih bolesti i što je moguće ranijeg postavljanja dijagnoze. Sve nas na tom putu vodi radoznalost i želja da se borimo protiv zaboravljanja, jer je Alchajmerova bolest težak protivnik. Progresivna je i za nju savremena medicina još uvek nema pravi lek", kazala je ona na svečanosti u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu. Nagradu je na svečanosti u beogradskom Muzeju savremene umetnosti uručio generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger koji je tom prilikom kazao da je Hemofarm fondacija ovu nagradu ustanovila kako bi široj javnosti predstavila pojedince ili organizacije koje su svojim radom zadužile društvo.Pored statue u obliku ždrala kao simbola istrajnosti i dugovečnosti, rad umetnika Aleksandra Vaca, nagradu čini i novčani deo kao ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanova: Sve nas na tom putu vodi radoznalost i želja da se borimo protiv zaboravljanja

Izvor: Beta Video, 21.Maj.2019

BEOGRAD - Profesor doktor Elka Stefanova navodeći da priznanje prima u ime svih kolega sa Klinike za neurologiju, je kazala da je njena najveća želja da u najskorijoj budućnosti bude pronadjena terapija koja menja tok Alćajmerove i drugih neurodegenerativnih bolesti. (CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.