Izvor: Blic, 11.Dec.2016, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada za "Odumiranje međeda" i Tihomira Stanića

Pozorišna predstava Narodnog pozorišta Užice "Odumiranje međeda", prema tekstu Branka Ćopića, proglašena je za najbolju predstavu u celini na 21. Međunarodnom festivalu malih scena i monodrame koji je održan u Istočnom Novom Sarajevu.

Žiri je, nakon odgledanih svih devet predstava u takmičarskoj konkurenciji, doneo jednoglasnu odluku o dodeli dve glumačke nagrade, nagrade za najbolju monodramu, specijalne nagrade festivala i nagrade za najbolju predstavu u celini. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Za najbolju glumicu festivala žiri je proglasio Sonju Milojević, za izuzetno odigran lik Diane u predstavi "Tektonika osećanja" francuskog pisca Erika Emanuela Šmita, u adaptaciji Dragane Bošković.

Za najboljeg glumca festivala žiri je proglasio Tihomira Stanića za ulogu u predstavi "Govorna mana" autora i režisera Gorana Markovića, koji prema obrazloženju žirija "nosi ovu predstavu sa lakoćom i manirom prekaljenog glumca i umetnika, u renesansnom zanosu koji je potpuno zaboravljen".

Monodrama "Molitva", autorski projekat Željka Stjepanovića, proglašena je za najbolju od četiri monodrame koje su izvedene na festivalu.

Specijalnu nagradu festivala za doprinos razvoju monodrame u Republici Srpskoj dobio je Siniša Maksimović za monodramu "Četiri suze Lazareve", po tekstu Zorana Mijaljevića, a u režiji i izvođenju samog autora.

U stručnom žiriju 21. Međunarodnog festivala malih scena i monodrame bili su teatrolog, profesor Rade Simović, koji je predsedavao žirijem, te Ivana Erić i teatrolog Zoran Todorović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.