Izvor: Nezavisne Novine, 03.Apr.2016, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagorno-Karabah spreman da razmotri primirje

JEREVAN - Republika Nagorno-Karabah /NKR/ spremna je da razmotri prekid vatre s Azerbejdžanom, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane NKR-a.

"Armija Nagorno-Karabaha spremna je da razmotri primirje se Bakuom, ukoliko suprotna strana povuče svoje snage na položaje koje su držali prije izbijanja sukoba", navodi se u saopštenju.

Ranije danas Ministarstvo odbrane Azerbejdžana proglasilo je jednostrano primirje. Međutim, kasnije su se pojavile informacije o obnovljenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sukobima, javlja "Sputnjik".

Dvije strane sukobile su u noći 1. aprila uz korištenje artiljerije.

Baku i Jerevan međusobno se optužuju za iniciranje sukoba.

Većinski jermenski Nagorno-Karabah je faktički je nezavisna država na jugu Kavkaza, koju Azerbejdžan smatra dijelom svoje teritorije. Ova oblast je pod punom vojnom i političkom kontrolom lokalnog jermenskog stanovništva.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Uprkos primirju, nastavljene borbe u Nagorno-Karabahu

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Apr.2016

Azerbejdžan i Jermenija izneli su večeras međusobne optužbe o nastavku sukoba u separatisčkoj oblasti Nagorno-Karabah, uprkos prekidu vatre koji su ranije danas proglasile vlasti u Bakuu...Azerbejdžan je danas jednostrano proglasio prekid vatre, ali je ministarstvo odbrane kasnije saopštilo da...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.