Nadvio se RADIOAKTIVNI OBLAK u Rusiji (VIDEO)

Izvor: Mondo, 26.Avg.2019, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadvio se RADIOAKTIVNI OBLAK u Rusiji (VIDEO)

Ruska državna meteorološka agencija saopštila je danas da se pojavio radioaktivni oblak u zoni Severodvinska čemu je prethodila nesreća prilikom testiranja raketnog motora na severu zemlje.

Foto: Mondo/ Goran Sivački

Meteorološka agencija potvrdila je da se oblak radioaktivnih inertnih gasova formirao kao rezultat raspadanja  izotope stroncijuma, barijuma i lantana što je izazvalo  kratkotrajni porast zračenja registrovan u pomenutoj oblasti, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Interfaks.

POGLEDAJTE VIDEO EKSPLOZIJE:



Izvor: youtube/the gardian

 Ruska državna nuklearna agencija "Rosatom" saopštila je ranije da se nesreća desila 8. avgusta tokom raketnog testa na platformi u Belom moru. Tada je poginulo pet ljudi, a tri osobe su povređene.

Snimak eksplozije u NUKLEARNOM POSTROJENJU u Rusiji!

Agencija je obećala da će, bez obzira na ovaj događaj, nastaviti da razvija novo naoružanje, a nastradale muškarce opisala je kao heroje.

Interfax news agency reports Russia's state weather agency said it had found the radioactive isotopes of strontium, barium and lanthanum in test samples after an accident during a rocket engine test in northern Russia this month

— Sky News Breaking (@SkyNewsBreak) August 26, 2019

Lokalne vlasti u Severodvinsku saopštile su da su primile obaveštenje o planiranim vojnim aktivnostima i da je od stanovnika sela Njonokosa zatraženo da napuste ovu teritoriju od 14. avgusta.

Prema podacima meteorološke službe, nivo radijacije u Severodvinsku porastao je 16 puta neposredno poslije nesreće.

Incident u Rusiji:Da li je povećana radijacija kod nas?

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.