Nabavna cena sve veća Crna Gora ostala bez zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Mar.2020, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nabavna cena sve veća" Crna Gora ostala bez zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju

Nadležni stimulišu onlajn kupovinu

U podgoričkim apotekama trenutno je nestašica maski i asepsola i tek se očekuje nabavka tih artikala, ali po većoj nabavnoj ceni, izjavio je farmaceut Miloš Krivokapić.

On kaže da se u apotekama trude da stimulišu onlajn kupovinu da bi motivisali građane da ostanu kod kuće.

Alkohol i asepsol su, kazao je Krivokapić, najtraženiji i trenutno su u deficitu u podgoričkim apotekama, ali su druga sredstva za dezinfekciju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dostupna i tržište se polako stabilizuje.

U Crnoj Gori je registrovano šest novih slučajeva zaraze korona virusom i sada ih je ukupno 91. Kako je saopšteno iz Instituta za javno zdravlje, od sinoćnjeg preseka analizirano je 29 testova među kojima je bilo šest pozitivnih.

Najviše registrovanih je u Podgorici i Tuzima - 30, odnosno 32.

Pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom se nalazi 6.278 osoba.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.