Kako izgleda Marijupolj – vijori se ruska zastava FOTO

Izvor: B92, 19.Maj.2022, 10:57

Kako izgleda Marijupolj – vijori se ruska zastava FOTO

Nakon što se predalo više stotina ukrajinskih vojnika koji su se danima skrivali u podzemnim hodnicima Azovstalja, Rusi su proglasili da je Marijupolj zauzet.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da se iz čeličane Azovstalj u poslednja 24 sata predao 771 ukrajinski borac, a ukupno njih 1.730 od ponedeljka.

Prema navodima Ministarstva, 80 njih su ranjenici, prenosi agencija RIA novosti.

Više stotina ukrajinskih boraca predalo se iz čeličane, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mada su Moskva i Kijev izneli različite procene o broju onih koji su izašli iz čeličane, navodi Rojters.

Od početka vojne operacije Ruske Federacije u Ukrajini veza Marijupolja sa spoljnim svetom je bila prekinuta.

Na društvenim mrežama su mogli da se vide sporadični snimci iz vazduha. koji su pokazivali stravične prizore razrušenih kuća i zgrada.

Evakuacija iz čeličane Azovstalj je bila pokušana u više navrata, do pre neki dan kada je organizovana u najbrojnijem izdanju, kada se više stotina ukrajinskih vojnika predalo, uz jedan uslov – da ne budi snimani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.