Na stenama Kablara najbolji slovenački, hrvatski i srpski penjači

Izvor: RTS, 07.Nov.2018, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na stenama Kablara najbolji slovenački, hrvatski i srpski penjači

U organizaciji Planinarskog saveza Srbije i kluba Armadilo iz Čačka, na stenama kablara u Ovčar banji održano je prvo kolo slovenačko-hrvatsko-srpskog kupa u draj tulingu - simulaciji penjanja u ledu na prirodnoj steni u jesenjim uslovima.
Ovogodišnje takmičenje okupilo je 15 alpinista, reprezentativaca Slovenije, Hrvatske i Srbije. Ispenjano je 8 alpinističkih putanja dužine 10 do 15 metara."Ekipa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je super, organizacija je vrhunska. Mislim da je ovo veliki korak za Srbiju što se tiče organizacije utakmice. Nadam see dići na veću razinu i da ćemo tu nastupati jednog dana na Evropskom kupu", kaže Mario Mosunen iz Hrvatske.
"Ima puno ljudio iz svih delova Srbije, a već sam, pre toga, ove dane penjala po Srbiji i jako mi se svidja ovde", kaže Maja Šuštar iz Slovenije.
Svoje veštine i sposobnosti, takmičari su pokazali, najpre u kavlifikacijama a zatim i u finalnom previsnom i plafonskom penjanju, izuzetno zahtevnom u alpinizmu.
"Težina smerova su osam, devet plus i deset, tako da se nadam da će takmičari uspeti da popenju sve ove smeri", objašnjava Petar Šundarić, organizator kupa.
"Samimi tim što su naši gosti iz Hrvatske i Slovenije ponovo došli, govori koliko je ovo takmičenje kvalitetno organizovano, koliko su uslovi dobri i zadovoljavaju te kriterijume koji su neophodni da bi se ovo takmičenje održalo", kaže Katarina Manovski.
Ekipno, najviše bodova osvojila je reprezentacija Srbije a pojedinačno u ženskoj i muškoj konkurenciji najbolji su bili Slovenci. Katarina Manovski i Milan Makojević zauzeli su treće mesto.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.