Na spisku zatočenika Golog otoka 16.307 imena

Izvor: Blic, 29.Nov.2013, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na spisku zatočenika Golog otoka 16.307 imena

Kandidat za direktora Arhiva Srbije Miroslav Perišić izjavio je juče da se na spisku zatočenika Golog otoka i lica osuđenih po osnovu Rezolucije Informbiroa nalazi 16.307 imena.

- Ne mora da znači da je to konačan broj, u toku je analiza tog spiska - rekao je Perišić i dodao da ne veruje da će biti velikog odstupanja od tog broja.

Perišić je rekao i da je deo programa koji namerava da sprovede, ukoliko bude izabran za direktora, i objavljivanje knjige popisa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zatočenika Golog otoka i lica osuđenih po osnovu Rezolucije IB.

Perišić, koji je od jula 2007. do novembra ove godine bio na čelu ove ustanove, na sednici Upravnog odbora kao kandidat za direktora predstavio je svoj predlog programa rada i razvoja Arhiva Srbije u naredne četiri godine.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.