Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jul.2020, 20:14

Na severu Kosova situacija ozbiljna, još 17 zaraženih

Još 17 slučajeva zaraze korona virusom registrovano je u srpskim sredinama na Kosovu te je ukupan broj zaraženih povećan na 43, saopšteno je danas nakon vanredne sednice Kriznih štabova četiri opštine na severu Kosova.

Od ukupnog broja, 39 zaraženih je na severu, u opštinama Kosovska Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok, navodi se u saopštenju.

Krizni štabovi su naglasili da je epidemiološka >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << situacija ozbiljna i da broj zaraženih raste te su pozvali građane da se ponašaju odgovorno i pridržavaju se mera prevencije zaraze koje su na snazi.

U suprotnom, saopštili su medicinski stručnjaci, biće primorani da uvedu rigoroznije mere.

Još šest preminulih zbog korona virusa na Kosovu, ukupno 64

Još šest osoba preminulo je zbog posledica zaraze korona virusom na Kosovu čime je ukupan broj umrlih 64, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja Kosova.

Prema saopštenju Univerzitetskog kliničkog centra Kosova, jedan pacijent umro je u Klinici za zarazne bolesti, dva u Pulmologiji, a tri u Sportskoj medicini.

Preminuli su iz opština Priština, Vitina, Mitrovica, Vučitrn, Kosovo Polje i Peć.

Prema informacijama iz klinika, pacijenti koji su danas umrli, pored infekcije korona virusa imali su i druge hronične bolesti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.